Omenanyytit

Nypi margariini ja jauhot, lisää kermaviili.

Laita jääkaappiin vähintään täytteen valmsituksen ajaksi.

Leikkaa omenat sokeripalankokoisiksi paloiksi.

Sulata voi kattilassa, lisää omenat, sitruunamehu ja sokeri.

Hauduta pehmeiksi.

Lisää manteli ja mausta rommilla tai konjakilla.

Kaaviloi taikina 30 x 30 cm levyksi ja jaa se 9 osaan.

Jaa täyte keskelle, taita reunat vastakkain, painele haarukalla.

Voitele munalla, pasita 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Ripolttele tomusokeria ja/tai kanelia päälle.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 126 grammaa

Almatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 0.8g5.6kcal0g0g0.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.4g4.7kcal0.1g0.9g0g0g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 0.3g0.2kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 2.6g1kcal0g0.2g0g0g
Voi 0.1g0.9kcal0g0g0.1g0g
Manteli 0.3g1.6kcal0.1g0g0.1g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0.2g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.2g0.9kcal0g0.2g0g0g
Konjakki/rommi/viski 40 til% alkoholia 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12g30kcal0.4g2.6g1.6g0g
Valittu annoskoko6g15kcal0.2g1.3g0.8g0g
Annoskoko puolitettuna3g8kcal0.1g0.7g0.4g0g
Arvot/100g100g250kcal3.3g21.7g13.3g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=133935