Tiikerikakku

1. Uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

Voitele ja jauhota suuri rengasvuoka.

2. Sulata margariini kattilassa.

Yhdistä leivinjauhe (2 tl), jauhot (4 dl) ja vanilliinisokeri (3 tl).
3. Vatkaa munat (4 kpl) ja sokeri (2,5 dl) kuohkeaksi vaahdoksi, lisää jauhoseos vuorotellen maidon ja jäähtyneen margariinin kanssa puuhaarukalla tai kaapimella sekoittaen.

4. Ota erilleen n. 1/3 taikinasta ja sekoita kaakaojauhe (2 tl) tähän
5. Kaada vuokaan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, sitten tumma kerros ja päällimmäiseksi loput vaaleasta.

Upota haarukka sinne tänne ja pyöräytä taikinaa.

6. Paista uunin alatasossa n. 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 38 grammaa

Sofie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 1.7g2.5kcal0.2g0g0.2g0g
Sokeri 1.6g6.7kcal0g1.6g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 1.2g6.3kcal0g0g0.7g0g
Leivinjauhe 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 0g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12g33kcal0.4g3.6g1.8g0g
Valittu annoskoko6g17kcal0.2g1.8g0.9g0g
Annoskoko puolitettuna3g8kcal0.1g0.9g0.5g0g
Arvot/100g100g280kcal3.4g30.5g15.3g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=160472