Marokkolainen linssipata

Kuori ja pilko porkkanat ja sipulit.

Mikäli jätät palat isoksi, porkkanat voi pikaisesti kiehauttaa, jotta ehtivät kypsyä.

Viipaloi valkosipulinkynnet ja chili.

Kuumenna öljy uuninkestävässä padassa, kuullota kasviksia öljyssä muutaman minuutin ajan.

Lisää kardemumma, chilikastike, tomaattimurska ja vesi.

Mausta suolalla.

Anna kiehua muutaman minuutin, lisää kikherneet.

Voit laittaa linssit jo tässä vaiheessa, mutta ne voi mennä muusiksi.

kts pakkauksen kyljestä niiden keitto-ohje, voit lisätä ne kypsennysvaiheessa myöhemminkin.

Itse olen lisännyt mukaan myös ½ tl korianteria ja inkivääriä.

Tarjolle mielellään mukaan 1tl - 1 rkl ranskankermaa ja tuoretta korianteria.

Sopii kalan ja lihan kanssa tai kasvissyöjälle sellaisenaan.

Annosmäärä on vain arvio, riippuu siitä syökö tämän pääruokana vai lisukkeena.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Tuya
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0g0.1kcal0g0g0g0g
Chili paprika punainen0.1g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 0.1g0.7kcal0g0g0.1g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0g0kcal0g0g0g0g
Chilikastike original, Felix0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska, 1 prk1.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Linssi, punainen, Go Green0.6g2kcal0.1g0.3g0g0.1g
Vesi1.6g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 0.8g1.1kcal0.1g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12g9kcal0.4g1.2g0.2g0.2g
Valittu annoskoko6g5kcal0.2g0.6g0.1g0.1g
Annoskoko puolitettuna3g2kcal0.1g0.3g0.1g0.1g
Arvot/100g100g81kcal3.4g10.3g1.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=254822