Sitruunamarenkitorttu( Kevytkeittiön)vesi

1. Nypi pohjaan rasva jauhoihin kunnes seos on murumaista, lisää sokeri (suolalla voi maustaa) ja lopuksi vesi.

Säilytä muovipussissa jääkaapissa.

2. Painele taikina voideltuun torttuvuoan pohjalle ja paista 220 asteessa 10-15 min.
3. Täyte: Sekoita vesi, amissijauho, sokeri, sitruunamehu ja kuoriraaste pienessä kattilassa.

Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes sakenee ja kypsennä vielä pari minuuttia.

4. Ota kattila liedeltä ja vatkaa keltuaiset yksitellen kiisseliin, lisää myös rasva.

Marenki: Vatkaa valkuaiset ja sitruunamehutippa pehmeäksi vaahdoksi, lisää vähitellen sokeri ja vatkaa kiiltäväksi vaahdoksi.

Levitä kiisseli pohjalle ja sen päälle marenki, paista 180 asteessa 10 min, kunnes marenki saa hiukan väriä

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Mexi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)0.4g1.5kcal0g0g0.2g0g
Sokeri 0.1g0.2kcal0g0.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.8g2.7kcal0.1g0.6g0g0g
Vesi0.1g0kcal0g0g0g0g
Maizena maissitärkkelys0.5g1.7kcal0g0.4g0g0g
Sokeri 0.4g1.7kcal0g0.4g0g0g
Vesi0.6g0kcal0g0g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore0g0kcal0g0g0g0g
Munankeltuainen (Kela 1989), annos 100g1.5g5kcal0.2g0g0.4g0g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)0.1g0.6kcal0g0g0.1g0g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g1.5g0.5kcal0.1g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12g28kcal0.8g3g1.4g0g
Valittu annoskoko6g14kcal0.4g1.5g0.7g0g
Annoskoko puolitettuna3g7kcal0.2g0.8g0.4g0g
Arvot/100g100g232kcal6.7g25g11.7g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=153922