Mustikkarättänä

1. Sekoita sokeri, jauhot ja leivinjauhe keskenään.

Lisää pehmeä voi ja sekoita taikina tasaiseksi.

2. Voitele iso, korkeareunainen paistosvuoka – halutessasi voit valmistaa myös annoskukkoja pienissä, uuninkestävissä vuoissa.

3. Painele ¾ taikinasta ison vuoan pohjalle ja reunoille.

Kaada mustikat vuokaan ja ripottele pinnalle sokeri ja perunajauhot.

Kaaviloi loppu taikina levyksi, nosta levy kanneksi mustikoiden päälle ja painele kiinni reunat tiiviisti kiinni reunataikinaan.

4. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa noin tunti, kunnes taikina on kypsää.

Ohje Kodin Kuvalehdestä

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Y
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 8.5g34kcal0g8.4g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 1.5g5kcal0g1.2g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g10g73kcal0.1g0.1g8g0g
Leivinjauhe 0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Mustikka metsä- 30g13kcal0.1g1.9g0.2g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana100g251kcal0.4g23.4g16.4g2g
Valittu annoskoko50g125kcal0.2g11.7g8.2g1g
Annoskoko puolitettuna25g63kcal0.1g5.9g4.1g0.5g
Arvot/100g100g250kcal0.4g23.4g16.4g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=214593