Sieni-pekonirisotto ala Tuula

Paloittele sienet ja hienonna sipuli.

Suikaloi ja huuhdo purjo.

Halkaise kirsikkatomaatit.

Kiuhauta vesi (ja viini) kattilassa ja lisää fondi.

Kuullota sipulit ja riisi.

Lisää sienet ja sekoittele.

Kaada kuumaa kasvislientä vähitellen.

Keitä sekoittaen niin, että neste imeytyy riisiin.

Lisää uusi annos vasta, kun neste on kokonaan imeytynyt riisiin.

Aikaa kuluu 15-20 min. Kuullota purjo ja sitten nopeasti kirsikkatomaatin.

Mausta oreganolla, timjamilla, suolalla ja mustapippurilla..

Sekoita risoton joukkoon balsamiviinietikka.

Kaada purjo-tomaattiseos keoksi riisin keskelle.

Tarjoa porsaanfilepihvien ja parmesaaniraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 320 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)5.3g1.4kcal0.1g0.3g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 13g0kcal0g0g0g0g
Valkoviini kuiva 7.8g5.4kcal0g0g0g0g
Risottoriisi(vaalea) (Uncle bens), annos 100g6.3g21kcal0.4g4.9g0g0.1g
Oliiviöljy 0.4g3.9kcal0g0g0.4g0g
Voi 0.4g3.2kcal0g0g0.4g0g
Fond du chef kana (Knorr), annos 28g0.9g0.5kcal0g0g0.1g0g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g5.6g1.7kcal0.1g0.2g0g0g
Kananpojan minuuttipihvi yrtti-valkosipuli (Kariniemi), annos 150g11g13kcal2.4g0.1g0.4g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana100g101kcal6g11g2.6g0.6g
Valittu annoskoko50g50kcal3g5.5g1.3g0.3g
Annoskoko puolitettuna25g25kcal1.5g2.8g0.7g0.2g
Arvot/100g100g101kcal6g11g2.6g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=290876