Omppupiirakka

Sekoita keskenään pehmeä voi, muna, sokeria, hiutaleet, vehnäjauho ja leivinjauhe.

Painele taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan jauhojen avulla.

Kuori ja viipaloi omenat ja levitä ne tasaisesti taikinan päälle.

Sulata voi ja sekoita joukkoon sokerit ja hiutaleet.

Ripottele seos tasaisesti omenoiden päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa n. 25 min

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 89 grammaa

Anskunen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale Elovena (Raisio)3.9g15kcal0.6g2.2g0.3g0.4g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.1g0.2kcal0g0.1g0g0g
Sokeri 2.3g9kcal0g2.3g0g0g
Voi 2.8g21kcal0g0g2.3g0g
Omena, ulkomainen, kuorittu 23g10kcal0g2.1g0g0.4g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.1g0.2kcal0g0.1g0g0g
Leivinjauhe 0g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 4.2g15kcal0.4g3g0.1g0.1g
Sokeri 1.4g5.7kcal0g1.4g0g0g
Kaurahiutale Elovena (Raisio)3.9g15kcal0.6g2.2g0.3g0.4g
Kananmuna kuoreton 3.1g4.4kcal0.4g0g0.3g0g
Voi 5.6g41kcal0.1g0g4.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana100g270kcal4.2g26.8g15.8g2.6g
Valittu annoskoko50g135kcal2.1g13.4g7.9g1.3g
Annoskoko puolitettuna25g68kcal1.1g6.7g4g0.7g
Arvot/100g100g270kcal4.2g26.8g15.8g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=76918