Jyväleipä (jauhoton,hiivaton)

Sekoita ensin keskenään
kolme kananmunaa,
200g rahkaa ja
1dl juustoraastetta.

Sekoita kuivat aineet keskenään, eli 1 dl mantelijauhetta
2 dl vapaavalintaisia jyviä ja siemeniä.

Lisää 2 tl leivinjauhetta ja ripaus ruokasoodaa sekä 1 tl merisuolaa.

Yhdistä seokset ja lisää 2rkl vettä ja 2rkl rypsiöljyä, jotta taikina on tarpeeksi löysää.

Levitä taikina uunipellille ja paista 200 asteessa noin 20 min tai kunnes leipä on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Pj86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu12g15kcal1.3g0g1g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa6.3g19kcal1.4g0g1.4g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g6.3g38kcal1.5g0.4g3.4g0g
Leivinjauhe 0.6g1.1kcal0g0.2g0g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g13g7.3kcal1.1g0.6g0g0g
Auringonkukan siemenet, kuorittu (Risetti)2.5g14kcal0.6g0.5g1.2g0g
Seesaminsiemen3.8g21kcal1g0.4g1.8g0.3g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 1.9g6.1kcal0.5g0.1g0.4g0.6g
Kurpitsansiemen kuoreton, Risetti1.9g11kcal0.5g0.3g0.9g0g
Psylliumkuitu, annos 6g0.4g0.2kcal0g0g0g0.3g
Öljyt, rypsiöljy (Kultasula), 13.5 g, 1 rkl0.6g5.6kcal0g0g0.6g0g
Vesi, vesijohtovesi 1.9g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana101g275kcal15.8g5g21.4g2.4g
Valittu annoskoko50g138kcal7.9g2.5g10.7g1.2g
Annoskoko puolitettuna25g69kcal4g1.3g5.4g0.6g
Arvot/100g100g273kcal15.7g5g21.3g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=290202