Mustikkakukko eli Rättänä

1. Voitele matala piirasvuoka.

2.Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokeri hyvin keskenään.

(Voit vaahdottaakin)
3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.

4. Taputtele n. 3/4 osaa taikinasta vuoan pohjalle.

5. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan taikinan päälle.

6. Taputtele loppu taikina jauhotetulla pöydällä joko yhtenäiseksi levyksi tai pienemmiksi pyörylöiksi.

7. Aseta levyt taikinan päälle.

8. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. puoli tuntia.

9. Tarjoa jäätelön tai kermavaahdon kera

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80% keskiarvo9g65kcal0g0g7.3g0g
Sokeri 6.2g25kcal0g6.2g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g18g56kcal1.8g11.2g0.4g2.6g
Leivinjauhe 0.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Mustikka metsä- 13g5.8kcal0.1g0.8g0.1g0.4g
Sokeri3.1g12kcal0g3.1g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 0.4g1.2kcal0g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana101g331kcal3.8g43.4g15.6g6g
Valittu annoskoko50g165kcal1.9g21.7g7.8g3g
Annoskoko puolitettuna25g83kcal1g10.9g3.9g1.5g
Arvot/100g100g329kcal3.8g43.1g15.5g6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296906