Juustoiset juures-lihapyörykät (pirkka)

1 (100g) sipuli
1 (100 g) peruna
1 (100 g) porkkana
400 g naudan jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl provencen mix- yrttisekoitusta (tai mausta maun mukaan)
½ tl mustapippuria
ripaus chiliä
2 dl (100 g) juustoraastetta

1. Hienonna sipuli, raasta peruna ja porkkana.

Sekoita kaikki pyöryköiden ainekset keskenään, juustoraaste viimeiseksi.

2. Pyörittele kostutetuin käsin pyöryköitä murekemassasta.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Tarjoa perunasoseen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 161 grammaa

Outijohanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)6.3g1.7kcal0.1g0.3g0g0.1g
Peruna, punnittu kuorineen 6.3g4kcal0.1g0.8g0g0.1g
Porkkana 6.3g2kcal0g0.3g0g0.2g
Paistijauheliha nauta 5%25g32kcal5.2g0g1.2g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa6.3g19kcal1.4g0g1.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana101g118kcal13.6g2.8g5.2g0.8g
Valittu annoskoko51g59kcal6.8g1.4g2.6g0.4g
Annoskoko puolitettuna25g30kcal3.4g0.7g1.3g0.2g
Arvot/100g100g116kcal13.4g2.8g5.1g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=89794