Raparperi- tai omenapiirakka

Vatkaa kananmunat (2 isoa tai 3 pientä) ja sokeri, lisää maito, öljy (loraus öljystä muruseokseen), leseet ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Kaada piirakkapohja leivinpaperin päälle uunipellille, tasoita.

Ripottele päälle raparperin palat ( 2 litraa, 1000 g) tai suikaloidut omenat ( 6 kpl, 850 g) ja muruseos: 2 dl neljänviljanhiutaleita, joihin lisään 0,5 dl fariinisokeria tai tavallista sokeria, 3 tl kanelia ja lorauksen öljyä.

Uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tarjolle vielä vähän lämpimänä - kevyt vaniljajäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 26 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 4.2g5.3kcal0.5g0g0.4g0g
Sokeri 4.1g17kcal0g4.1g0g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g1.2g3.7kcal0.2g0.5g0.1g0.2g
Vehnäjauho, Anni Helena, 1 dl6.3g23kcal0.8g4.6g0.1g0.2g
Leivinjauhe 0.4g0.6kcal0g0.1g0g0g
Neljänviljanhiutale 1.4g4.8kcal0.1g0.8g0.1g0.2g
Fariinisokeri1.7g6.9kcal0g1.7g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Rypsiöljy 2.2g19kcal0g0g2.2g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 4.8g2.2kcal0.1g0.2g0.1g0g
Raparperi 24g8.1kcal0.2g1.3g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana101g182kcal3.8g26.8g6g1.8g
Valittu annoskoko51g91kcal1.9g13.4g3g0.9g
Annoskoko puolitettuna25g46kcal1g6.7g1.5g0.5g
Arvot/100g100g180kcal3.8g26.5g5.9g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112733