Rahkasämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä neste 37 asteiseksi.

Murskaa hiiva kulhoon ja kaada taikinanestettä hiukan hiivan päälle.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää joukkoon suola, rahka ja loput taikinanesteestä.

Sekoita hyvin ja lisää jauhot.

Vaivaa niin että taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota n.20min.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä ja muotoile sämpylöiksi.

Kohota pellillä liinan alla n. 20min.

Kypsennä uunin keskitasolla 250 astetta, n. 8min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 1.3g9kcal0g0g1g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen16g5.1kcal0.5g0.8g0g0g
Hiiva 1.3g1kcal0.2g0g0g0.1g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki5.2g2.9kcal0.4g0.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 27g93kcal2.8g18.9g0.3g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana101g222kcal7.8g40g2.6g2g
Valittu annoskoko51g111kcal3.9g20g1.3g1g
Annoskoko puolitettuna25g55kcal2g10g0.7g0.5g
Arvot/100g100g219kcal7.7g39.4g2.6g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316567