Poropiirakka

Pohja:

400 g (1 pkt) ruis-perunataikinaa

täyte:

240 g poronkäristystä
1 punainen paprika
1 sipuli
½ dl puolukkalikööriä
2 dl kermaviiliä
3 kananmunaa
suolaa
mustapippuria

koristelu:

herneenversoja

Kauli pohja piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, esipaista pohjaa + 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Ruskista poronkäristys, lisää pilkottu sipuli sekä paprika joukkoon ja hetken kuluttua puolukkalikööri.

Kypsennä vielä noin 5 minuuttia ja mausta.

Levitä täyte esipaistetulle piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili ja kananmunat sekaisin, kaada seos täytteen päälle.

Paista piirakka + 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Sivulta Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 180 grammaa

Tilda75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys 17g24kcal3g0g1.3g0g
Paprika punainen 2.1g0.6kcal0g0.1g0g0g
Ruisperunataikinapohja (Sunnuntai), annos 400g14g52kcal0.6g4.4g3.5g0.5g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 7g4.5kcal0.2g0.3g0.2g0g
Sipuli (kuorittu)5.3g1.4kcal0.1g0.3g0g0.1g
Kananmuna 50g(kpl)5.3g6.6kcal0.6g0g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana101g178kcal9g10.2g11g1.2g
Valittu annoskoko51g89kcal4.5g5.1g5.5g0.6g
Annoskoko puolitettuna25g45kcal2.3g2.6g2.8g0.3g
Arvot/100g100g176kcal8.9g10.1g10.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=81609