Omenaiset uunikasvikset ja -makkara (pirkka)

8 - 9 (n. 800 g) perunaa
2 punasipulia
2 porkkanaa
3 rkl öljyä
1 tl oreganoa
1/2 tl timjamia
1/2 tl suolaa
mustapippuria
1 pkt (500 g) HK Sininen kevyt lenkkimakkaraa
2 omenaa
1 rs (250 g) miniluumutomaatteja

Kastike:
1 tlk (2 1/2 dl) Crème Bonjour Cuisinea, pesto
(2 - 3 rkl maitoa)

Vaihe 1
Kuori ja lohko perunat ja sipulit.

Kuori porkkanat, halkaise ja paloittele.

Vaihe 2
Levitä kasvikset uunivuokaan.

Lisää öljy ja mausteet.

Sekoita.

Kypsennä uunissa 200 asteessa 20 minuuttia.

Vaihe 3
Kuori ja paloittele makkara.

Pese omenat hyvin, poista siemenkodat ja leikkaa lohkoiksi.

Vaihe 4
Lisää makkarat, omenat ja tomaatit vuokaan.

Jatka kypsentämistä vielä noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja makkarat saaneet väriä.

Vaihe 5
Ohenna kastike halutessasi maidolla.

Tarjoa kastike erikseen.

(Merkitse kastike laskuriin erikseen!)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2170 grammaa

Maryp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 19g14kcal0.4g2.9g0g0.2g
Punasipuli, kuorittu, 100g2.6g0.7kcal0g0.1g0g0g
Porkkana 3.5g1.1kcal0g0.2g0g0.1g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 0.9g8.3kcal0g0g0.9g0g
Lenkki, kevyt sininen HK12g20kcal1.2g1.2g1.2g0g
Omena, ulkomainen, kuorittu 7.5g3.4kcal0g0.7g0g0.1g
Miniluumutomaatti, annos 250g5.9g1.2kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana102g98kcal3.2g10.6g4.2g0.8g
Valittu annoskoko51g49kcal1.6g5.3g2.1g0.4g
Annoskoko puolitettuna26g25kcal0.8g2.7g1.1g0.2g
Arvot/100g100g96kcal3.1g10.4g4.1g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=275280