Appelsiini-luumukakku

Pese jaraasta appelsiinista kuorta 3 rkl.
Puserra appelsiineista mehu ja laita luumut siihen likoamaan tunniksi.

Mittaa kuivat aineet kulhoon, myös appelsiininkuoret.

Sekoita hyvin puuhaarukalla.

Valuta luumut siivilässä ja leikkaa viipaleiksi.

Lisää viipaleet jauhoseokseen.

Vatkaa munat toisessa kulhossa ja lisää piimä ja öljy vaahtoon.

Lisää kuiva-aine-luumuseos puuhaarukalla sekoittaen.

Voitele ja jauhota tilava n. 2 1/2 l. vuoka.

Kaada taikina vuokaan . Paista 150 asteessa n. 1 1/2 tuntia.

Kakku säilyy viileässä hyvin.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Ropelli65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Appelsiini, kuorineen148g46kcal0.6g9.4g0.3g2.2g
Luumu kivetön, kuivattu 63g127kcal2.6g23.5g0.5g5.4g
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala50g160kcal7.5g29.5g1.3g5g
Vehnäjauho puolikarkea 41g139kcal4.1g28.4g0.5g1.4g
Ruokasooda 5.6g0kcal0g0g0g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g20g120kcal4.8g1.3g10.8g0g
Ruokosokeri75g306kcal0g74.9g0g0g
Neilikka, annos 4g1.3g4.6kcal0g1g0g0g
Inkivääri, kuivattu, jauhettu (Mauste), annos 22g1.3g4.3kcal0.1g0.7g0.1g0.2g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1.3g4.6kcal0g1g0g0g
Piimä AB Acidophilus Valio50g27kcal1.6g2.3g1.3g0g
Rypsiöljy 45g398kcal0g0g45g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1000g2672kcal42.6g344g119.6g28.4g
Valittu annoskoko500g1336kcal21.3g172g59.8g14.2g
Annoskoko puolitettuna250g668kcal10.7g86g29.9g7.1g
Arvot/100g100g267kcal4.3g34.4g12g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=392082