Kukkakaali gratiini (karppi)

Pilko kukkakaali ja keitä vähässä vedessä lähes kypsäksi (tai voit käyttää pakasteena löytyvää kukkakaalia).

Lämmitä kerma kattilassa, lisää joukkoon sulatejuusto sekä osa juustoraasteesta.

Mausta mieleisillä mausteilla (suola, mustapippuri, muskottipähkinä esim.)
Voitele uunivuoka voilla ja kaada kukkakaalit ja pilkotut sipulit siihen, lisää päälle kastike ja ripottele vielä loput juustoraasteesta gratiinin päälle.

Paista uunissa 175 asteessa kunnes pinta hieman ruskistuu.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 143 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 234g56kcal4.2g5.2g0.7g5.4g
Kuohukerma,valio,2dl117g398kcal2.3g3.5g41g0g
Sulatejuusto, rasvaa 20-24 %, keskirasvainen 70g209kcal13g1.8g16.9g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]47g155kcal12.6g0g11.2g0g
Sipuli (kuorittu)32g8.7kcal0.4g1.5g0.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1001g1654kcal65g24g139.8g11.8g
Valittu annoskoko501g827kcal32.5g12g69.9g5.9g
Annoskoko puolitettuna250g413kcal16.3g6g35g3g
Arvot/100g100g165kcal6.5g2.4g14g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271502