Jauhelihakastike (Painonvartijat)

400 g naudan paistijauhelihaa
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
2 porkkanaa
3-4 lehtisellerinvartta
2 tlk (à 400 g) säilöttyä tomaattimurskaa
1,2 dl punaviiniä
1 rkl kuivattua yrttiseosta
ripaus suolaa ja jauhettua mustapippuria
hienonnettuja tuoreita yrttejä, esim.

basilikaa ja oreganoa

1. Kuori ja hienonna sipulit ja murskaa valkosipulinkynsi.

Kuori ja kuutioi porkkanat ja hienonna lehtisellerinvarret.

2. Ruskista jauheliha.

Lisää kasvikset jauhelihan joukkoon pariksi minuutiksi kuullottumaan.

3. Kaada pannuun tomaattimurska sekä punaviini ja mausta seos yrttimausteilla.

Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä n. 30 minuuttia.

Mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Ripottele pinnalle hienonnettuja yrttejä.

Tarjoile keitetyn pastan kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1220g2026kcal231.8g0g122g0g
Sipuli 336g102kcal4.2g16.1g0.7g5.7g
Valkosipuli 12g13kcal1g2g0.1g0.3g
Porkkana 397g130kcal2.5g22.1g0.8g10.1g
Lehtiselleri 229g29kcal2.6g2.5g0.5g2.3g
Tomaattimurska 2441g718kcal13.7g129.3g4.9g46.4g
Punaviini 366g258kcal1.1g0.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g6549kcal513.8g345.4g258g129.6g
Valittu annoskoko5000g3275kcal256.9g172.7g129g64.8g
Annoskoko puolitettuna2500g1637kcal128.5g86.4g64.5g32.4g
Arvot/100g100g66kcal5.1g3.5g2.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100216