Sitruuna-marenkipiiras (Painonvartijat)

Pohja:
10 ruisdigestivekeksiä
25 g margariinia (rasvaa enintään 40 %)

Täyte:
2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
2 dl vettä
1/2 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja

Marenki:
2 munanvalkuaista
1/2 dl sokeria

1. Murenna keksit monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa.

Lisää rasva ja painele seos leivinpaperilla vuoratun irtoreunavuoan pohjalle.

2. Sekoita pienessä kattilassa raastettu sitruunankuori, sitruunamehu, vesi, sokeri ja perunajauhot.

Kuumenna seos koko ajan sekoittaen kiehumispisteeseen.

Anna kiisselin pulpahtaa pari kertaa, kunnes se sakenee.

Kaada kiisseli murupohjan päälle vuokaan.

3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen.

Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää.

Levitä marenki sitruunakiisselin päälle.

Pidä piirasta uunissa 175 asteen lämmössä noin 10 minuuttia eli kunnes marenki on saanut vähän väriä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 75 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive-keksi, ruis1800g7560kcal129.6g1134g288g72g
Margariini 40%, keskiarvo 167g613kcal0.4g2.5g65.8g0g
Sitruuna kuorittu 533g219kcal3.3g11.7g5.9g14.9g
Vesi, vesijohtovesi 1333g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 567g2300kcal0g566.1g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 133g447kcal0.1g108.8g0.1g1.9g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g467g173kcal42g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g22623kcal350.8g3646.2g719.6g177.6g
Valittu annoskoko5000g11312kcal175.4g1823.1g359.8g88.8g
Annoskoko puolitettuna2500g5656kcal87.7g911.6g179.9g44.4g
Arvot/100g100g226kcal3.5g36.5g7.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100240