Kukkakaalikeitto.

Poista kukkakaaleista kannat ja puolita ne käsin muutamaan osaan.

Laita kukkakaalilohkot suurehkoon kattilaan ja kaada päälle vettä niin paljon että ne peittyvät lähes kokonaan, murenna joukkoon myös yksi lihaliemikuutio.

Anna kiehua n.20min.

Survo sauvasekoittimella kattilassa olevat kukkakaalit tasaiseksi massaksi, voit kyllä jättää joitain sattumia joukkoon.

Lisää kerma, makusi mukaan suolaa, pippuria, aromisuolaa jne sekä kinkunpalaset keittoon ja kiehauta vielä hetki

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Heiniaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g92g50kcal2.8g5.9g1.8g0g
Lihaliemikuutio Maggi20g57kcal1.8g1.4g4.6g0g
Kukkakaali 1816g437kcal32.9g39.9g5.4g41.8g
Palvikinkku HK 3%321g321kcal57.8g1.6g9.6g0g
Vesi2751g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g1730kcal190.6g97.6g42.8g83.6g
Valittu annoskoko5000g865kcal95.3g48.8g21.4g41.8g
Annoskoko puolitettuna2500g432kcal47.7g24.4g10.7g20.9g
Arvot/100g100g17kcal1.9g1g0.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100830