Kasvis-peruna-fetagratiini

Paloittele kukkakaalia ja parsakaalia sekä viipaloi perunat.

Esikeitä perunoita n.5-10 min ja vihanneksia n.5 min (keitinvedessä suolaa).

Sekoita 250ml Flora Kevyt&Paksua ja 2,5dl rasvatonta maitoa sekä mausta makusi mukaan (esim.

suola, valkopippuri, muskottipähkinä).

Riko kaksi munaa erilliseen astiaan ja riko munien rakenne.

Kaada kasvikset ja perunat voideltuun vuokaan odottamaan (käytä esim.

rypsi/oliiviöljyä).

Valmista kastike: sulata 1 rkl voita/margariinia ja lisää 1 rkl öljyä.

Lisää 2 rkl vehnäjauhoja VAROVASTI, sekoita vispilällä koko ajan, älä ruskista! Lisää maito-"kerma"-seos pikkuhiljaa, koko ajan sekoittaen.

Anna kiehua muutama minuutti ja anna jäähtyä hetki (riittää, ettei kiehu enää).

Lisää munat ohuena norona jatkuvasti sekoittaen.

Heitä feta joukkoon ja anna hieman sulaa.

Kaada vuokaan kasvisten ja perunoiden päälle.

(Jos on varaa, voi päälle ripotella ihan pikkuisen juustoraastetta)

Paista uunissa 200 asteessa n. 15 min (viime minuuteiksi voit kääntää uunin oikein kuumalle, saat kauniin ruskean pinnan).

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Mipe
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali, keitetty, suolaa 573g199kcal26.2g11g1.7g14.2g
Kukkakaali 687g165kcal12.4g15.1g2.1g15.8g
Peruna, keskikokoinen 60g1412g847kcal21.2g183.6g1.4g12.7g
Feta, Arla Apetina 3%763g840kcal137.4g15.3g22.9g0g
Flora ruoka kevyt & paksu954g573kcal9.5g42.9g38.2g0g
Kananmuna kuoreton 458g653kcal57.3g1.4g46.9g0g
Rypsiöljy 153g1350kcal0g0g152.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g9254kcal528g538.6g531.8g85.4g
Valittu annoskoko5000g4627kcal264g269.3g265.9g42.7g
Annoskoko puolitettuna2500g2314kcal132g134.7g133g21.4g
Arvot/100g100g93kcal5.3g5.4g5.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101275