Hunajainen omena-pähkinämuffinssi

Huom: Pähkinät mitataan rouhittuna! (ainesosissa ei ollut tätä vaihtoehtoa.) Muutkin pähkinät kuin hasselpähkinät käyvät.

Omenan (1-2 kpl) sijaan voi käyttää myös banaania.

--
Vaahdota margariini ja hunaja.

Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita taikinaan jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Lisää lopuksi pähkinät ja pienet banaani- tai omenakuutiot varovasti sekoittaen.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa 40–50 minuuttia.

Resepti alunperin Suomen Mehiläishoitajain Liiton sivuilta.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80 % laktoositon 470g3289kcal3.1g0g370.5g0g
Hunaja 878g2899kcal4.4g709.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 690g984kcal86.2g2.1g70.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 815g2797kcal83.1g570.5g9.8g28.5g
Leivinjauhe 63g110kcal3.3g23.7g0g0.3g
Hasselpähkinä 204g1312kcal28.7g6.9g124.3g35.7g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 1881g669kcal3g133.7g1.7g37.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g24121kcal423.6g2892.2g1154g204.2g
Valittu annoskoko5000g12061kcal211.8g1446.1g577g102.1g
Annoskoko puolitettuna2500g6030kcal105.9g723.1g288.5g51.1g
Arvot/100g100g241kcal4.2g28.9g11.5g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101623