Kaalikeitto jauhelihalla ja pekonikuutioilla

Ohjeet painekeittimelle, muulla kattilalla keitto aika 1-2 tuntia.

-Kuoritaan ja paloitellaan sipulit ja kasvikset
-Laitetaan kattilaan hiukan vettä ja lihaliemikuutio kuumenemaan
-Kuumennetaan pekonipalat, jossa kuullotellaan sipulit, joiden päälle ripotellaan suola ja sokeria ja mausteet.

-Ruskistetaan jauheliha, joka maustetaan ja lisätään paistipannuun
-Sitten kuullotellaan kaalisuikaleet ja pyöräytetään pannun kautta myös porkkana- ja perunan palaset
-Kaadetaan pilkotut vihannekset ja kaadetaan vettä painekattilaan niin, että kaikki peittyvät hyvin
-Lisätään siirappi
-Annetaan kiehua paineen kohottua 6 minuuttia..

Lisätään lihat ja loput ainekset, kiehautetaan puolipaineelle ja jätetään muhimaan sammutetulle levylle kunnes paineet on hävinneet.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 455 grammaa

Jujaka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)11g31kcal1g2g2.1g0.1g
Sokeri 2.2g8.9kcal0g2.2g0g0g
Pekoni (Dulano)137g352kcal24.7g4.4g26.1g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha440g730kcal83.5g0g44g0g
Soijakastike 20g12kcal1g1.9g0g0g
Chilikastike, Santa Maria (annos 1 rkl 20g)5.5g11kcal0g2.6g0g0g
Mustapippuri 5.5g15kcal0.6g2.1g0.2g1.5g
Siirappi, tumma33g106kcal0g24.4g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g4.4g4.6kcal0.3g0.7g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)110g30kcal1.4g5.3g0.2g1.9g
Porkkana 247g81kcal1.5g13.8g0.5g6.3g
Peruna, keskikokoinen 60g192g115kcal2.9g25g0.2g1.7g
Vesi, vesijohtovesi 2748g0kcal0g0g0g0g
Kaali, valkokaali1044g220kcal12.5g35.5g2.1g21.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g3432kcal258.8g239.8g150.8g67g
Valittu annoskoko5000g1716kcal129.4g119.9g75.4g33.5g
Annoskoko puolitettuna2500g858kcal64.7g60g37.7g16.8g
Arvot/100g100g34kcal2.6g2.4g1.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101918