Suklaabrowniekakku (Iltalehti)

1. Mittaa kattilaan voi ja paloiteltu suklaa (175 g). Sulata miedolla lämmöllä välillä sekoittaen niin, että seos on tasaista ja kiiltävää.

Jäähdytä.

2. Vatkaa sokeri ja kananmunat vaaleaksi vaahdoksi.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos vaahtoon.

3. Lisää myös vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita taikinaan lopuksi rouhittu suklaa (50 g) ja pähkinät.

Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.

Jäähdytä ja koristele tomusokerilla.

Tarjoile kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Suvits
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 959g6956kcal11.4g3.8g779.6g0g
Tumma suklaa 86% (Marabou)1233g7459kcal106g234.2g671.9g160.3g
Sokeri 1164g4726kcal0g1163.2g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu986g1243kcal108.5g3g88.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 356g1222kcal36.3g249.3g4.3g12.5g
Leivinjauhe 27g48kcal1.4g10.4g0g0.1g
Macadamianpähkinä, australia, käsittelemätön274g1959kcal21.9g24.7g208.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g47226kcal571g3377.2g3505.6g345.8g
Valittu annoskoko5000g23613kcal285.5g1688.6g1752.8g172.9g
Annoskoko puolitettuna2500g11807kcal142.8g844.3g876.4g86.5g
Arvot/100g100g472kcal5.7g33.8g35.1g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=104571