Lohikeitto

1. Kuori ja pilko lanttu, nauris, sipuli ja palsternakka.

2. Lisää suureen kattilaan juurekset ja sipuli.

Lisää 2 litraa vettä.

3. Lisää hieman suolaa, ruokalusikallinen sitruunapippuria ja joko 5 kokonaista valkopippuria tai noin puoli teelusikkaa jauhettua, 3 kalaliemikuutiota sekä 2-3 laakerinlehteä.

4. Keitä noin 25 minuuttia ja lisää kukkakaali.

Jatka keittämistä noin 15 minuuttia.

5. Lisää 4 dl kermaa ja puolet tillista.

6. Keitä matalalla lämmöllä keittoa kunnes juurekset ovat haluamasi tasoisen pehmeitä.

7. Nosta lieden lämpötilaa jonkin verran ennen lohen lisäämistä.

8. Lisää kuutioiksi leikattu lohifilee (n. 800g-1,2kg).

Lisää vielä 2 dl kermaa.

Jatka keittämistä vielä viitisen minuuttia.

9. Lopuksi ripottele pinnalle loput tillistä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 470 grammaa

M3hilainen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 160g46kcal1.6g7.3g0.5g2.9g
Palsternakka 53g34kcal0.3g6.3g0.2g2.4g
Nauris 213g58kcal2.1g8.9g0.6g4g
Lohifilee 1277g2493kcal238.6g0g172.3g0g
Tilli, tuore 43g13kcal1.6g0.4g0.3g0.9g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g32g70kcal5.4g5.4g2.9g0.2g
Sipulikuutiot Apetit213g55kcal2.6g10.2g0.4g0g
Kukkakaali, pakaste (Rainbow), annos 200g213g36kcal4g4.5g0.4g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 638g2107kcal12.8g19.1g223.4g0g
Vesi2128g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)32g8.6kcal0.4g1.5g0.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g9843kcal538.8g127.2g802.2g21.8g
Valittu annoskoko5000g4922kcal269.4g63.6g401.1g10.9g
Annoskoko puolitettuna2500g2461kcal134.7g31.8g200.6g5.5g
Arvot/100g100g98kcal5.4g1.3g8g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=104981