Hyydytetty suklaa-rahkakakku

POHJA

2 munaa

3/4 dl sokeria (tai ½ rkl Hermesetas-makeutusnestettä)

3 rkl kaakaojauhetta

3 rkl vehnäjauhoa

3 rkl perunajauhoa

½ tl leivinjauhetta

VÄLIIN

2 dl vadelmahilloa (tai makeutusaineella makeutettuja, survottuja pakastevadelmia)

TÄYTE

4 liivatelehteä

200-250 g suklaavanukasta

250 g rahkaa

½ dl sokeria tai makeutusainetta

2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

PINNALLE

suklaarouhetta, makeisia, suklaakuvioita

OHJEET

Vaahdota munat ja sokeri/makeutusaine.

Siivilöi keskenään sekoitetut kuivat aineet sekaan.

Sekoita varovasti tasaiseksi.

Paista irtopohjavuoassa 175 asteessa 15 min. Jähdytä vuoassa.

Pese vuoka ja peitä sen pohja leivinpaperilla.

Nosta kakkupohja takaisin ja levitä hillo/vadelmat päälle.

Mausta rahka sokerilla/makeutusaineella ja vatkaa vaniljakastike kovaksi vaahdoksi.

Sekoita rahkaan suklaavanukkaat ja vaniljavaahto.

Liota liivatteita kylmässä vedessä noin 10 min, purista niistä liika vesi pois ja liuota kuumaan vesitilkkaan (n. 2 rkl).

Lisää liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen.

Kaada täyte pohjan päälle ja hyydytä yön yli jääkaapissa.

Irrota vuoasta vedellä kastellun veitsen avulla, aseta tarjoiluastiaan ja koristele.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Pampupala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 687g980kcal85.9g2.1g70.4g0g
Kaakaojauhe (Pirkka), annos 23g148g470kcal28.1g19.3g31.1g0g
Vehnäjauho, sunnuntai172g601kcal20.6g122g3.6g5.2g
Perunajauho 1dl=70g201g675kcal0.2g165.2g0g0g
Vaahtoutuva vaniljakastike1558g2493kcal74.8g249.3g140.2g3.1g
Sokeri 403g1635kcal0g402.4g0g0g
Leivinjauhe 12g21kcal0.6g4.5g0g0.1g
Kevyt Kaakaovaahto, Blå Band (1 pss)142g654kcal17.1g71.1g34.1g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g1481g963kcal162.9g62.2g4.4g0g
Liivatelehti, gelatiini65g227kcal55.8g0g0.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 30g0kcal0g0g0g0g
Brunberg Tumma suklaa 60% 50g101g526kcal6.4g41g39.2g2.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g18489kcal904.8g2278.2g646.2g22.2g
Valittu annoskoko5000g9245kcal452.4g1139.1g323.1g11.1g
Annoskoko puolitettuna2500g4622kcal226.2g569.6g161.6g5.6g
Arvot/100g100g185kcal9g22.8g6.5g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=106205