Kuorrutettu punasipulikeitto

4 annosta
500 g punasipulia
4 valkosipulin kynttä
2 rkl Valio Oivariinia *
1 rkl sitruunamehua
1/2 - 1 dl etikkapunajuurien lientä
1 l kana- tai kasvislientä *
1 tl timjamia tai meiramia tai oreganoa *
1/2 tl rouhittua mustapippuria *
2 rkl vehnäjauhoja *
4 vaaleaa leipäviipaletta paahdettuna
1/2 pussia (75 g) Valio pastajuusto raastetta tai
Valio emmental raastetta

Kuori, halkaise ja viipaloi sipulit ja valkosipulin kynnet.

Paista ne Oivariinissa kuultaviksi, älä ruskista.

Lisää sitruunamehu ja etikkapunajuurien liemi.

Sekoita ja anna kiehahtaa.

Lisää liemi ja mausteet.

Kuumenna ja anna kiehua hiljalleen noin 30 min. Sekoita vehnäjauhot noin 1 dl kylmää vettä ja lisää seos keittoon samalla sekoittaen.

Anna kiehua vielä muutama minuutti, sekoittele välillä.

Siirrä keitto uuninkestävään kulhoon tai annoskulhoihin.

Lisää pinnalle paloiteltu leipä ja kostuta leipää sipulikeitolla.

Ripottele päälle juustoraastetta.

Kuorruta 250 asteessa noin 10 min. Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 185 grammaa

Krista74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g3374g911kcal43.9g161.9g6.7g57.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g95g98kcal7.5g15.4g0.6g1.9g
Rypsiöljy 182g1611kcal0g0g182.2g0g
Sitruunamehu, laimentamaton95g20kcal0.3g1.5g0g0.1g
Kasvisliemikuutio 74g226kcal7.1g10g17.4g1.2g
Vehnäjauho puolikarkea 135g463kcal13.8g94.5g1.6g4.7g
Paahtoleipä, vehnä, veteen 540g1416kcal38.5g265.6g17.5g13.5g
Emmental juustoraaste valio506g1974kcal146.8g0g151.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g13438kcal515.8g1097.8g755.6g157.6g
Valittu annoskoko5000g6719kcal257.9g548.9g377.8g78.8g
Annoskoko puolitettuna2500g3360kcal129g274.5g188.9g39.4g
Arvot/100g100g134kcal5.2g11g7.6g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=106877