Rahkapiirakka

Pohja:
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
2 dl kevytkermaa
1 muna
1/2 dl ruokaöljyä

Täyte
1 prk maitorahkaa
1 muna
1 ld sokeria
1 dl maitoa

POHJA

Sekoita kuivat aineet keskenään.

Lisää kerma, kananmuna ja ölyseos nopeasti sekoittaen.

Levitä taikinaseos voideltuun, pyöreään paistovuokaan (halk. 30 cm).

TÄYTE

Sekoita maitorahka, kananmuna, sokeri ja maito keskenään.

Kaada seos taikinan päälle.

Ripottele rusinoita, vaniljasokeria ja kanelia päälle.

Voit myös laittaa taikinan päälle persikanpuolikkaita ja kaataa seoksen niiden päälle.

Paistetaan n. 200 asteessa 20-30min.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 1138g3903kcal115.9g796.2g13.6g39.8g
Leivinjauhe 50g87kcal2.6g18.7g0g0.2g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g40g158kcal0g39.2g0g0g
Suola, annos 3g15g0kcal0g0g0g0g
Kevytkerma, Pirkka , vähälaktoosinen, iskukuumennettu (Ingman), annos 50g989g1187kcal31.7g44.5g98.9g0g
Kananmuna kuoreton 544g776kcal68g1.6g55.8g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g1236g804kcal136g51.9g3.7g0g
Sokeri 495g2007kcal0g494.1g0g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 495g225kcal14.8g23.7g7.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g18295kcal738g2939.8g358.8g80g
Valittu annoskoko5000g9148kcal369g1469.9g179.4g40g
Annoskoko puolitettuna2500g4574kcal184.5g735g89.7g20g
Arvot/100g100g183kcal7.4g29.4g3.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=106908