Rahkatorttu

RAHKATORTTU
175°C uunipellillinen tai 2 pyöreää vuokaa

Sekoita keskenään:

4 lasia vehnäj.

2 lasia sok.

2 tl leivinj.

2 tl soodaa
2 tl vaniljasok.

250 gr sulaa rasvaa (300)

Ota seoksesta syrjään 2 lasillista, jotka ripotellaan lopuksi päälle.

Lisää toiseen osaan, josta tulee torttupohja:

1 muna
1lasi piimää

Sekoita keskenään väliin tulevaa seosta varten:

2 prk rahkaa
1 lasi sok.

2 Munaa
1 tl vaniljasok.

1 sitruunan mehu ja raastettu kuori

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 136 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 1176g4772kcal0g1174.5g0g0g
Leivinjauhe 23g41kcal1.2g8.7g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g55g221kcal0g54.8g0g0g
Kananmuna kuoreton 380g543kcal47.5g1.1g39g0g
Piimä, rasvaton HYLA (Valio), annos 100g461g161kcal17.1g19.8g1.8g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g1153g749kcal126.8g48.4g3.5g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore115g29kcal0g10.4g0g0.1g
Sunnuntai AnniHelena kakkuvehnäjauho (Sunnuntai), annos 75g1060g3711kcal127.2g752.9g22.3g31.8g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g576g4149kcal5.8g5.8g461g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g28753kcal651.2g4152.8g1055.2g64g
Valittu annoskoko5000g14377kcal325.6g2076.4g527.6g32g
Annoskoko puolitettuna2500g7188kcal162.8g1038.2g263.8g16g
Arvot/100g100g288kcal6.5g41.5g10.6g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=107329