Punasipuli-fetapizza(Pirkka ohje)

Siirry sivulle!

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Sekoita joukkoon suola, sokeri ja osa jauhoista.

Valuta salaattijuustot siivilässä.

Mittaa öljymarinadi taikinaan ja lisää loput jauhot käsin hyvin vaivaten.

Vaivaa pehmeä taikina sileäksi palloksi pöydällä.

Jaa taikina kahtia, jauhota ja nosta palat takaisin kulhoon.

Kohota kaksinkertaiseksi.

2. Kuori ja halkaise punasipulit.

Leikkaa puolikkaat 6 lohkoksi niin, että kanta pitää lohkot koossa.

Lado lohkot pellille leivinpaperin päälle.

Vatkaa öljymarinadi, balsamiviinietikka, sokeri ja suola.

Voitele sipulilohkot seoksella.

Paista sipuleita 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Anna jäähtyä.

Viipaloi tomaatit.

3. Taputtele toinen taikinoista ohueksi pohjaksi (Ø 28 cm) pellille leivinpaperin päälle.

Levitä 3/4 dl ranskankermaa pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.

Ripottele päälle 1 dl juustoraastetta.

Asettele puolet sipulilohkoista ja tomaattiviipaleista pizzalle.

Muserra puolet juustokuutioista tasaisesti pizzalle ja levitä puolet viipaloiduista oliiveista päälle.

4. Paista pizzaa uunin alatasolla 225 asteessa 15?17 minuuttia.

5. Leivo, täytä ja paista toinen pohja välit­tömästi.

Ripottele pizzalle oreganoa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 510 grammaa

Jjarvi76
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 613g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 61g46kcal8g0.7g0.2g4.2g
Vehnäjauho puolikarkea 797g2735kcal81.2g557.9g9.6g27.9g
Oliiviöljy 66g586kcal0g0g66.2g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g1471g397kcal19.1g70.6g2.9g25g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g74g83kcal0.5g16.9g0g0g
Sokeri64g259kcal0g63.7g0g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g613g124kcal3.7g23.3g1.8g8.6g
Ranskankerma kevyt rasvaa 5%368g331kcal14.7g28g18.4g0g
Pirkka Emmental-Mozzarella juustoraaste490g1766kcal142.2g8.3g137.3g0g
Salaattijuustokuutio (Pirkka), annos 200g245g662kcal44.1g4.9g51.5g0g
Oliivi musta kivetön (Pirkka), annos 2.9g123g146kcal1.1g5.4g15.9g0g
Oregano, kuivattu 2.5g7.5kcal0.3g0.5g0.3g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g14283kcal629.8g1560.4g608.2g133.4g
Valittu annoskoko5000g7142kcal314.9g780.2g304.1g66.7g
Annoskoko puolitettuna2500g3571kcal157.5g390.1g152.1g33.4g
Arvot/100g100g143kcal6.3g15.6g6.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=108168