Linssikeitto

Lisäksi 2 laakerinlehteä.

Laita kaikki ainekset paitsi mausteet ja viinietikka suureen kattilaan, kuumenna miedolla lämmöllä kiehuvaksi ja keitä hiljalleen tunnin ajan.

Sekoita välillä, etteivät ainekset tartu pohjaan.

Nosta laakerinlehdet pois, lisää viinietikka ja maustteet (suolaa, pippuria, meiramia).

Jos keitto on mielestäsi liian paksua, ohenna sitä vedellä tai lihaliemellä ja tarkista maku ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Beaisabella

Beaisabella sanoi...

Öljyn määrä saattaa kuulostaa paljolta, mutta sitä ei kannata laittaa ainkaan paljoa vähempää, sillä keitosta ei tule silloin niin maukas. Kokonaisrasvan määrä jää kuitenkin melko pieneksi, sillä muissa aineksissa ei ole rasvaa juurikaan.

sunnuntai 01.03.2009 klo 13:37

AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)745g201kcal9.7g35.7g1.5g12.7g
Valkosipuli 19g20kcal1.5g3.1g0.1g0.4g
Linssi, punainen, Go Green846g2750kcal203.1g414.6g8.5g101.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g188g53kcal1.1g11.2g0.4g4.7g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka90g10kcal1g1g0.2g0.9g
Vesi2821g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 235g2079kcal0g0g235.1g0g
Viinietikka balsami56g20kcal0g0.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g10265kcal432.8g932.4g491.6g240.4g
Valittu annoskoko5000g5133kcal216.4g466.2g245.8g120.2g
Annoskoko puolitettuna2500g2566kcal108.2g233.1g122.9g60.1g
Arvot/100g100g103kcal4.3g9.3g4.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=108212