Lihapiirakka

Tee taikina kuten leipätaikina.

Kohota.

Jaa kahteen osaan ja kauli toinen pellin kokoiseksi levyksi.

Keitä riisi ja munat.

Paista jauheliha ja sipulisilppu.

Sekoita keskenään, mausta ja lisää kerma.

Levitä täyte pohjan päälle.

Jätä sentti pari reunoista ilman täytettä.

Kauli loppu taikina kanneksi.

Paina reunat huolella kiinni.

Voitele munalla ja pistele haarukalla.

Paista noin puoli tuntia 200 asteessa alimmalla tasolla.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Hania
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi327g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g29g104kcal12.9g11.5g1.7g0g
Maito, Kevyt392g180kcal12.5g18.8g5.9g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl105g356kcal14.6g58.6g7g11.5g
Vehnäjauho puolikarkea 850g2915kcal86.6g594.8g10.2g29.7g
Suola, annos 3g13g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 63g255kcal0g62.7g0g0g
Nautajauheliha 15%1046g2144kcal188.2g0g156.9g0g
Sipuli (kuorittu)915g247kcal11.9g43.9g1.8g15.6g
Riisi puuroutuva 333g1141kcal20.2g252g2.3g7.7g
Kananmuna kuoreton 575g821kcal71.9g1.7g59g0g
Flora ruoka 15% vähälaktoosinen, 250ml327g490kcal6.5g8.2g49g0g
Paprikajauhe 5.2g17kcal0.8g1g0.7g2g
Valkopippuri 2.6g7.4kcal0.3g1.1g0.1g0.7g
Mustapippuri 5.2g15kcal0.6g2g0.2g1.4g
Maustepippuri, annos 1g13g0.4kcal0g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g17383kcal854g2112.6g589.8g137.2g
Valittu annoskoko5000g8692kcal427g1056.3g294.9g68.6g
Annoskoko puolitettuna2500g4346kcal213.5g528.2g147.5g34.3g
Arvot/100g100g174kcal8.5g21.1g5.9g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=110420