Kalakeitto Ranskalaisittain

Ohjeet

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi.

Kuori juurekset ja pilko kuutioiksi.

2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasvikset siinä puuhaarukalla sekoittaen.

Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja sekoita, ettei tule kokkareita.

Lisää joukkoon vesi, liemikuutio ja tomaattisose.

3. Paloittele kuoritut perunat pieniksi kuutioiksi.

Lisää ne keittoon paloitellun kalan kanssa ja kypsennä keittoa 10-15 minuuttia.

4. Lisää keittoon katkaravut, ranskankerma, sitruunamehu ja mausteet.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 453 grammaa

Jujaka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 691g526kcal13g107g1.4g6.9g
Porkkana 180g59kcal1.1g10g0.4g4.6g
Vesi, vesijohtovesi 2762g0kcal0g0g0g0g
Selleri, annos 50g97g14kcal1g2.9g0g0g
Ruokakerma (Pirkka), annos 200g55g66kcal1.6g3g5.5g0.1g
Sitruunamehu, laimentamaton28g5.8kcal0.1g0.4g0g0g
Kalaliemikuutio 21g63kcal2.1g7g2.9g0.2g
Voi 19g140kcal0.2g0.1g15.7g0g
Sipuli (kuorittu)111g30kcal1.4g5.3g0.2g1.9g
Lohifilee 553g1079kcal103.3g0g74.6g0g
Katkarapu 249g170kcal35.9g0g2.7g0g
Tomaattipyre (Eldorado), annos 70g193g193kcal7.7g38.7g0.8g0g
Valkopippuri 4.1g12kcal0.4g1.8g0.1g1.1g
Suola, annos 3g4.1g0kcal0g0g0g0g
Ruohosipuli 10g2.2kcal0.1g0.2g0.1g0.2g
Timjami, annos 3g4.1g8.8kcal0.4g1.1g0.3g1.5g
Valkosipuli, tuore, silputtu21g22kcal1.6g3.4g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g4780kcal339.8g361.8g209.6g33.8g
Valittu annoskoko5000g2390kcal169.9g180.9g104.8g16.9g
Annoskoko puolitettuna2500g1195kcal85g90.5g52.4g8.5g
Arvot/100g100g48kcal3.4g3.6g2.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=111674