Raparperi- tai omenapiirakka

Vatkaa kananmunat (2 isoa tai 3 pientä) ja sokeri, lisää maito, öljy (loraus öljystä muruseokseen), leseet ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Kaada piirakkapohja leivinpaperin päälle uunipellille, tasoita.

Ripottele päälle raparperin palat ( 2 litraa, 1000 g) tai suikaloidut omenat ( 6 kpl, 850 g) ja muruseos: 2 dl neljänviljanhiutaleita, joihin lisään 0,5 dl fariinisokeria tai tavallista sokeria, 3 tl kanelia ja lorauksen öljyä.

Uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tarjolle vielä vähän lämpimänä - kevyt vaniljajäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 26 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 418g524kcal45.9g1.1g37.7g0g
Sokeri 406g1646kcal0g405.1g0g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g119g370kcal21.5g48.9g9.5g21.5g
Vehnäjauho, Anni Helena, 1 dl620g2295kcal74.4g459g13g21.7g
Leivinjauhe 36g63kcal1.9g13.5g0g0.2g
Neljänviljanhiutale 143g472kcal14.4g83.1g5g16.5g
Fariinisokeri167g678kcal0g166.8g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g14g52kcal0.5g11.4g0.5g0g
Rypsiöljy 215g1899kcal0g0g214.7g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 477g218kcal14.3g22.9g7.2g0g
Raparperi 2386g803kcal16.5g131.2g2.4g33.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g18038kcal378.8g2686g580g186.6g
Valittu annoskoko5000g9019kcal189.4g1343g290g93.3g
Annoskoko puolitettuna2500g4510kcal94.7g671.5g145g46.7g
Arvot/100g100g180kcal3.8g26.9g5.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112733