Sämpylät Murmeliitan

Keitä puuro 7dl vettä+3,5dl neljän viljan hiutaleita.

Kaada valmis löysähkö puuro kulhoon lisää loppu vesi, suola, siirappi, ruislese, vehnänlese ja ruisjauhojen seassa kuivahiiva.

Sekoita tasaseksi, lisää vehnäjauhoja niin että taikinasta tulee helposti käsiteltävää, lisää öljy ja vaivaa loppuun.

Anna kohota lämpimässä n.20min leivo senjälkeen taikinasta n.30 sämpylää, anna sämpylöiden kohota 10-15min ja paista ne 200 asteessa kullan ruskeiksi päältä.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Murmeliitta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 2397g0kcal0g0g0g0g
4-viljan hiutale (Myllynparas), annos 35g305g976kcal34.8g186.4g8.5g36.9g
Siirappi 44g131kcal0g32.3g0g0g
Suola, annos 3g22g0kcal0g0g0g0g
Ruislese 59g164kcal8.8g15.3g2.5g22.9g
Vehnälese 65g149kcal8.7g10.1g2.9g24.5g
Ruisjauho (Rainbow)218g697kcal21.8g137.3g5g30.5g
Vehnäjauho puolikarkea 1841g6318kcal187.6g1289g22.1g64.4g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl49g441kcal0g0g49g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g17755kcal523.4g3340.8g180g358.4g
Valittu annoskoko5000g8878kcal261.7g1670.4g90g179.2g
Annoskoko puolitettuna2500g4439kcal130.9g835.2g45g89.6g
Arvot/100g100g178kcal5.2g33.4g1.8g3.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112885