Tomaattikastike (canneloni)

Kuulosta sipuli, lisää pienjeksi kuutioitu porkkana, selleri ja valkosipuli, kuullota vielä hetki, kunnes vihannekset ovat pehmentyneet hieman.

Lisää tomaattipyre, säilötyt tomaatit, sokeri ja etikka.

Anna hautua kannen alla hiljalleen mieleuiten vähintään tunti.

Soseuta sauvasekoittimella.

Mausta pippurilla maun mukaan.

Käy myös pohjaksi bolognede-kastikkeeseen, vähennä tällöin sokerin määrää.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g571g160kcal3.4g34g1.1g14.3g
Lehtiselleri 220g28kcal2.5g2.4g0.4g2.2g
Kuorittu tomaatti säilyke Rainbow3515g703kcal35.1g123g14.1g0g
Tomaattipyre (Eldorado), annos 70g308g308kcal12.3g61.5g1.2g0g
Sokeri 18g71kcal0g17.6g0g0g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g31g35kcal0.2g7.1g0g0g
Valkosipuli 35g38kcal2.8g5.7g0.2g0.7g
Sipuli 242g73kcal3g11.6g0.5g4.1g
Oliiviöljy 62g544kcal0g0g61.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g3919kcal118.6g525.8g158g42.6g
Valittu annoskoko5000g1960kcal59.3g262.9g79g21.3g
Annoskoko puolitettuna2500g980kcal29.7g131.5g39.5g10.7g
Arvot/100g100g39kcal1.2g5.3g1.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116063