Pasha

Valuta rahkasta neste pois.

1. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi.

3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi,
kananmunan keltuaiset lisätään yksitellen.

Lisää voi, sokeri ja keltuaisvaahtoon hyvin sekoittaen huoneen lämpöinen rahka.

Lisää vaniljasokeria, mantelirouhe ja marmeladi, sekoita.

Lisää kerma- ja valkuaisvaahto.

Seos laitetaan kovettumaan sideharsolla vuorattuun pashamuottiin.

Valutetaan jääkaapissa 1-2 päivää.

Valuneen liemen voi käyttää pulla- tai kulitsataikinan liemenä.

Valutettu pasha kumotaan kauniille vadille ja koristellaan munanmuotoisilla raekaramelleillä, tai laita pashan päälle ruusun kukka ja/ tai punainen pääsiäistuohus.

Lautaselle mantelilastuja.

Pasha nautitaan kulitsaviipaleiden tai pullapitkoviipaleiden päällä.

Reseptistä tulee n. 45 annosta ja yksi annos painaa n. 32 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rahka, valio1715g1115kcal171.5g72g5.1g0g
Voi 686g4975kcal8.2g2.7g557.6g0g
Sokeri 583g2366kcal0g582.4g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl686g2332kcal13.7g20.6g240.1g0g
Mantelirouhe, 1 rkl412g2378kcal86.8g21.8g207.8g47.7g
Kananmuna kuoreton 377g538kcal47.2g1.1g38.7g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g27g110kcal0g27.2g0g0g
Kevyt appelsiinimarmeladi (Den gamle fabrik), annos 10g514g617kcal2.6g154.3g2.6g2.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g28863kcal660g1764.2g2103.8g100.6g
Valittu annoskoko5000g14432kcal330g882.1g1051.9g50.3g
Annoskoko puolitettuna2500g7216kcal165g441.1g526g25.2g
Arvot/100g100g289kcal6.6g17.6g21g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116965