Kulitsa

Ohje Uskonviestissä 3/09:
Keltuaiset, 2 pientä munaa ja puolet sokerista vatkataan vaahdoksi.

Toinen vaahto valmistetaan lopuista sokerista ja pehmeästä voista.

Hiiva lisätään kädenlämpöiseen maitoon.

Vaahdot ja maito yhdistetään ja lisätään mausteet ja jauhot.

Taikinaa kohotetaan tunti.

Leivottua kulitsaa kohotetaan n. 1,5 tuntia.

Kulitsa voidellaan munalla, päälle mantelirouhetta.

Paistetaan 175 astetta 45 minuuttia - 1 tunti.

Tästä taikinasta tulee 2 kulitsaa, paistan ne irtopohja kakkuvuo'assa.

30 minuutin jälkeen kulitsat kannattaa peittää kostutetulla leivinpaperilla liian tummumisen estämiseksi.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 36 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt860g396kcal27.5g41.3g12.9g0g
Hiiva 86g64kcal11.3g0.9g0.3g5.9g
Vehnäjauho, sunnuntai2065g7226kcal247.8g1465.9g43.4g61.9g
Keltuainen, 20g, annos 20g138g88kcal4.8g0.3g34.4g0g
Kananmuna kuoreton 207g295kcal25.8g0.6g21.2g0g
Voi 344g2496kcal4.1g1.4g279.8g0g
Sokeri 585g2375kcal0g584.4g0g0g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g17g54kcal1.9g10.3g1.2g4.8g
Rusinat (Rainbow) 1 pss344g1101kcal10.3g244.3g2.4g33.4g
Sekahedelmä, kuivattu 344g767kcal12g150.9g2.8g28.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g29722kcal691g5000.6g796.8g268.6g
Valittu annoskoko5000g14861kcal345.5g2500.3g398.4g134.3g
Annoskoko puolitettuna2500g7431kcal172.8g1250.2g199.2g67.2g
Arvot/100g100g297kcal6.9g50g8g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116984