Juustokastike

Sulata rasva kattilassa ja lisää siihen jauhot.

Lisää maito vähitellen, anna kuumentua lisäämisen välissä.

Tai vaihtoehtoisesti keitä maito eri kattilassa.

Sekoita usein, ettei pala pohjaan.

Lisää lopuksi juustoraaste, voi lisätä reilustikin juustoa.

Emmentalin voi korvata edamilla tai muulla juustoraasteella.

Osan voi korvata myös maustetulla tuorejuustolla.

Mausta ja tarkista maku.

käy myös lasagnen valkokastikkeena.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 229 grammaa

Eevis77
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, keskiarvo 219g1165kcal0.7g0.8g131.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 219g750kcal22.3g153.1g2.6g7.7g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 3280g1495kcal98.4g157.4g49.2g0g
Emmental, punaleima 17%729g2114kcal247.8g0g123.9g0g
Valkopippuri, annos 1g3.6g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 3.6g0.1kcal0g0g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 27g144kcal0.1g0.1g16.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 27g93kcal2.7g18.9g0.3g0.9g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 403g184kcal12.1g19.3g6g0g
Emmental, punaleima 17%90g260kcal30.5g0g15.2g0g
Valkopippuri, annos 1g0.4g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 0.4g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g12406kcal829.2g699.2g689.2g17.2g
Valittu annoskoko5000g6203kcal414.6g349.6g344.6g8.6g
Annoskoko puolitettuna2500g3101kcal207.3g174.8g172.3g4.3g
Arvot/100g100g124kcal8.3g7g6.9g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=117382