Helppo jauhelihamureke

400-500 g jauhelihaa
1 pussi Ranskalaista sipulikeittoa
1 kpl kananmuna
1½ dl kermaa/vettä/maitoa
3 rkl korppujauhoja
(valkopippuria tai muita mausteita maun mukaan)

Pinnalle: ketsupin ja sinapin sekoitusta

Täytteeksi: kaikki mitä mieleen juolahtaa käy, esim.

keitetyt kananmunat ja pekoni, sienet, sekavihannekset, tölkki ananas/persikka, aurajuusto ym.

Sekoita sipulikeitto, korppujauho, mausteet, muna ja neste keskenään.

Anna imeytyä hetken (jos käytät vettä, taikinasta tulee suolaisemman makuista, kuin kermalla tai maidolla).

Lisää jauheliha ja sekoita tasaiseksi massaksi.

Laita puolet taikinasta vuuan pohjalle ja lisää täyteaineet keskelle.

Peitä täytteet lopulla taikinalla ja muotoile esim.

ranskanleivän malliseksi.

Sivele pinta ketsupin ja sinapin sekoituksella (esim.

Felix ja Turunsinappi) kauttaaltaan.

Paista uunissa 175 asteessa n. 1-1½ h.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 164 grammaa

Gilr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha3049g5061kcal579.3g0g304.9g0g
Sipulikeitto, Knorr, 56g jauhetta229g617kcal17.1g112g11.4g11.4g
Kananmuna kuoreton 419g598kcal52.4g1.3g43g0g
Vesi, vesijohtovesi 762g0kcal0g0g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen381g126kcal12.6g18.7g0g0g
Korppujauho 160g586kcal16.8g119.9g1.6g8.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g13977kcal1356.4g503.8g721.8g39.8g
Valittu annoskoko5000g6988kcal678.2g251.9g360.9g19.9g
Annoskoko puolitettuna2500g3494kcal339.1g126g180.5g10g
Arvot/100g100g140kcal13.6g5g7.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=117519