Porkkanasosekeitto

Paloittele porkkanat ja sipulit ja keitä ne kypsäksi kasvisliemivedessä.

Kaada liemi talteen ja soseuta porkkanat ja sipulit soseeksi.

Lisää ruokakerma ja lientä tarpeen mukaan.

Mausta rakuunalla tai basilikalla, kiehauta keitto vielä kerran.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Caristaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g2300g644kcal13.8g136.8g4.6g57.5g
Vesi, vesijohtovesi 2300g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)138g37kcal1.8g6.6g0.3g2.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g9g10kcal0.7g1.5g0.1g0.2g
Kasvisliemikuutio, vähärasvainen (Maggi), annos 10g23g55kcal1.2g9.7g1.1g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)230g196kcal2.3g8g16.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g1883kcal39.6g325.2g44.4g120g
Valittu annoskoko5000g942kcal19.8g162.6g22.2g60g
Annoskoko puolitettuna2500g471kcal9.9g81.3g11.1g30g
Arvot/100g100g19kcal0.4g3.3g0.4g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=117864