Lasagne, kevyempi

1. Valmista jauhelihakastike:
Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Ruskista jauheliha ja lisää loppuvaiheessa sipuli ja valkosipuli.

Lisää tomaattimurska ja mausteet, hauduta miedolla lämmöllä kannen alla n. 15 min, ja tarkista maku.

2. Valmista juustokastike:
Sekoita 2 ruokalusikalliseen öljyä jauhot.

Lisää maito pienissä erissä, koko ajan sekoittaen.

Keitä miedolla lämmöllä vähän väliä sekoittaen n. 5 min. Sekoita joukkoon juustoraaste.

3. Kokoa lasagne: Laita voidellun lasagnevuoan pohjalle kerros pastalevyjä, jauhelihakastiketta ja juustokastiketta.

Jatka samaan tapaan, jätä päällimmäiseksi pastakerros ja annos juustokastiketta.

Paista 200-asteisessa uunissa n.10 min., vähennä lämpö 175-asteeseen ja jatka kypsentämistä n.40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 280 grammaa

Hannel86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha893g1483kcal169.7g0g89.3g0g
Sipuli (kuorittu)179g48kcal2.3g8.6g0.4g3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g18g19kcal1.4g2.9g0.1g0.4g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)893g223kcal8.9g49.1g0g12.5g
Basilika, kuivattu 6.7g17kcal1g1.4g0.3g2.7g
Ruokasuola jodioitu 15g0.4kcal0.1g0g0g0g
Mustapippuri 2.2g6.2kcal0.2g0.9g0.1g0.6g
Paprikajauhe 4.5g14kcal0.7g0.8g0.6g1.7g
Porkkana 380g124kcal2.4g21.1g0.8g9.7g
Vehnäjauho puolikarkea 67g230kcal6.8g46.9g0.8g2.3g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 1786g476kcal58.9g55.4g0g0g
Juustoraaste, Arla Kadett+ 12%335g770kcal97.1g8.4g40.2g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 60g533kcal0g0g60.3g0g
Lasagnelevy Rainbow362g1327kcal50.6g256.8g11.2g10.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g10542kcal800.2g904.6g408.2g87.6g
Valittu annoskoko5000g5271kcal400.1g452.3g204.1g43.8g
Annoskoko puolitettuna2500g2635kcal200.1g226.2g102.1g21.9g
Arvot/100g100g105kcal8g9g4.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=119111