Sunnuntain linssikeitto

5 dl vihreitä linssejä
1,5 l vettä
2 tl oliiviöljyä
2 silputtua sipulia
2 hienonnettu valkosipulinkynttä
150 g pinaattia
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 kasvisliemikuutio
pippuria
anista

Huuhtele linssit ja liota niitä tarvittaessa.

Kuullota sipulia, valkosipulia ja hyppysellistä anista öljyssä pari minuuttia.

Lisää linssit ja liemikuutio, sitten vesi.

Keitä kannen alla 15 minuuttia.

Mausta sitruunankuorella ja pippurilla.

Lisää viimeiseksi pinaatti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 530 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 943g3005kcal230g431.1g17.9g84g
Vesi, vesijohtovesi 3538g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 24g209kcal0g0g23.6g0g
Sipuli 142g43kcal1.8g6.8g0.3g2.4g
Pinaatti 354g47kcal5.7g1.4g1.1g4.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g6608kcal475g878.6g85.8g182g
Valittu annoskoko5000g3304kcal237.5g439.3g42.9g91g
Annoskoko puolitettuna2500g1652kcal118.8g219.7g21.5g45.5g
Arvot/100g100g66kcal4.8g8.8g0.9g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=120385