Musaka

500 g perunaa
500 g kesäkurpitsaa
800 g jauhelihaa
1 tlk tomaattia
125 g juustoraastetta
iso sipuli
suolaa
pippuria

Keitä perunat viipaleina (ei kesäkurpitsaa)
Ruskista jauhliha ja sipuli, kaada sekaan tomaattimurska.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Anna kiehua hiljalleen.

Voitele vuoka, lado pohjalle perunaa, juustoraastetta ja kesäkurpitsaa vuorotellen.

Pinnalle bechamel- kastike ja korppujauhot.

BECHAMEL-kastike
125 g marg
1 dl jauhoja
8 dl maitoa
2 munan keltuaista
suolaa
pippuria.

Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen jauhot.

Sekoita koko ajan kattinlan ollessa miedolla lämmöllä.

Lisää seokseen maito pienin erin, lisää keltuaiset.

Sekoita kunnolla ja lisää mausteet.

Kastikkeesta pitää tulla sakeaa ja sileää.

Paista 175 - 200 astetta n. 30 - 40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 430 grammaa

Sirkkis9
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 727g551kcal13.6g112.1g1.5g7.3g
Kesäkurpitsa, tuore727g124kcal4.4g18.2g2.9g5.1g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1163g1930kcal220.9g0g116.3g0g
Tomaattimurskaa chilillä maustettuna (Rainbow)581g204kcal5.8g40.1g2.9g0g
Juusto, Oltermanni 17%, 8g siivu (Valio)182g491kcal54.5g0g30.9g0g
Sipuli 145g44kcal1.8g7g0.3g2.5g
Becel juokseva kasviöljyvalmiste182g1345kcal0g0g149g0g
Gluteeniton jauhoseos vehnätärkkelysvalmiste 87g301kcal4.8g66.4g1g1.1g
Kevytmaito, laktoositon maitojuoma, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1ug 1163g450kcal38.4g32.6g17.4g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 44g124kcal6.8g0.1g10.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g11123kcal702g553g666.2g32g
Valittu annoskoko5000g5562kcal351g276.5g333.1g16g
Annoskoko puolitettuna2500g2781kcal175.5g138.3g166.6g8g
Arvot/100g100g111kcal7g5.5g6.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=120467