Raikas kevätkakku

Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon.

Paista 175-asteessa n.30 min.
Kumoa hieman jäähtyneenä, leikkaa 3 osaan.

Täyte:
1 pkt (350gr) Pirkka-raparperisosetta
1 prk maustettua rahkaa, sitruuna

Sekoita keskenään, täytteessä voi lisäksi käyttää tuoreita mansikoita viipaloituna.

Kostutus:
1 3/4 dl vettä
2 rkl sitruunamehua

Kuorrutus:
vajaa prk kevytvispiä vaahdotettuna
Kiivi
Viinirypäleitä
Sitruunamelissaa

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Vespatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g826g1182kcal103.3g2.5g85.1g0g
Sokeri481g1952kcal0g480.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 368g1263kcal37.5g257.7g4.4g12.9g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 132g440kcal0.1g107.3g0.1g1.8g
Leivinjauhe 19g33kcal1g7.1g0g0.1g
Raparperisose (Pirkka), annos 60g1315g1972kcal6.6g473.3g3.9g0g
Valio maustettu rahka, sitruuna, hyla 200 g657g1052kcal47.3g105.2g46g0g
Kerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 % 751g1927kcal9.8g22.5g202.9g0g
Kiivi kuorittu 207g97kcal0g14.6g1.2g5.6g
Viinirypäle, keskiarvo, kivetön, vihreä/tumma 225g167kcal1.7g34.9g0.9g2.5g
Tomusokeri 1dl=60g19g75kcal0g18.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g20321kcal414.6g3048.6g689g45.8g
Valittu annoskoko5000g10161kcal207.3g1524.3g344.5g22.9g
Annoskoko puolitettuna2500g5080kcal103.7g762.2g172.3g11.5g
Arvot/100g100g203kcal4.1g30.5g6.9g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=122759