Etikkainen kaalisalaatti

Raasta tai pilko kaali isoon astiaan ja sekoita joukkoon paprikasuikaleet.

Keitä kattilassa puoli litraa vettä ja sekoita joukkoon puoli desiä etikkaa, ruokalusikallinen öljyä, noin 3/4 dl sokeria ja mausteet.

Anna kiehua pieni hetki ja jätä neste jäähtymään.

Kaada jäähtynyt liemi salaatin joukkoon ja laita jääkääppiin maustumaan yön yli. Salaattia kannattaa välillä sekoittaa.

Salaatti säilyy hyvänä jääkaapissa useita päiviä!

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 85 grammaa

Karin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali2813g594kcal33.8g95.6g5.6g59.1g
Viinietikka 117g24kcal0g0.6g0g0g
Oliiviöljy 33g290kcal0g0g32.8g0g
Sokeri141g571kcal0g140.5g0g0g
Paprikasekoitus Pirkka 300 g703g155kcal7g31.6g0g14.1g
Suola, annos 3g7g0kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 9g24kcal1.4g1.9g0.4g3.8g
Mustapippuri 4.7g13kcal0.5g1.8g0.2g1.2g
Vesi, vesijohtovesi 1172g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g3341kcal85.4g544g78g156.4g
Valittu annoskoko5000g1671kcal42.7g272g39g78.2g
Annoskoko puolitettuna2500g835kcal21.4g136g19.5g39.1g
Arvot/100g100g33kcal0.9g5.4g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=124649