Susan raparperipiirakka

Muruseos:
8 dl (450 g) vehnäjauhoja
3 dl (260 g)l sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g voisulaa

pohjataikina:
noin 2/3 muruseoksesta (660 g)
2 dl rasvaton piimä
1 kananmuna

täyte:
2 l (n. 1400 g) raparperipaloja
2 tölkkiä rahkaa (2 x 250 g)
4 dl sokeria
2 kananmunaa
4 tl vaniljasokeria

pinnalle:
noin 1/3 muruseoksesta

noin 20 palaa

valmistusaika noin 1 tunti 20 minuuttia

1. Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula.

2. Jaa seos kahteen eri kulhoon.

Käytä 2/3 (n. 650 g) muruseoksesta pohjataikinaan.

Jätä kolmannes pinnalle ripoteltavaksi.

3. Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut piimä ja kananmuna.

4. Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uunipannulle.

5. Ripottele pohjataikinan päälle noin litra raparperi- tai omenapaloja, myös marjat kuten mustikka, puolukka, karviaiset tai herukat käyvät.

6. Sekoita rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri.

Kaada seos piirakan päälle.

Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle ja paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

VINKKI: Toisen maitorahkan voi korvata sitruuna- tai omenakanelirahkalla.

Piirakan kanssa voi tarjota vaniljakastiketta tai jäätelöä.

OHJE ON Hämeenkyrön maisemakahvilan emäntä Katariina Pylsyn Kotiliedelle antama vuonna 2006.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 189 grammaa

Susanstrand
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 595g2040kcal60.6g416.2g7.1g20.8g
Sokeri 581g2360kcal0g580.8g0g0g
Flora laktoositon margariini (Flora), annos 1g330g2048kcal0g0g231.2g0g
Piimä, rasvaton (Valio)264g85kcal8.7g11.9g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 238g299kcal26.2g0.6g21.5g0g
Raparperi 1850g623kcal12.8g101.7g1.8g25.9g
Rahka, valio661g429kcal66.1g27.7g2g0g
Sokeri 449g1824kcal0g448.8g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g32g127kcal0g31.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g19668kcal348.8g3238.2g527.2g93.4g
Valittu annoskoko5000g9834kcal174.4g1619.1g263.6g46.7g
Annoskoko puolitettuna2500g4917kcal87.2g809.6g131.8g23.4g
Arvot/100g100g197kcal3.5g32.4g5.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=127239