Raparperipiirakka pk

Piirakka:
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Lisää sulatettu margariini/voi ja maito.

4 munaa
3dl sokeria
4,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
150g sulatettua margariinia/voita
1,5dl maitoa

Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, ripottele pinnalle raparperit ja sokeria hieman.

Paista 200-225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Valmista piirakan kypsyessä kastike.

Mittaa kattilaan kylmänä:

3dl maitoa
1,5dl sokeria
2rkl perunajauhoja
2tl vaniljasokeria

Laita ainekset kylmään kattilaan ja nosta kattila liedelle, sekoita ja anna pulpahtaa.

Lisää vaniljasokeri valmiiseen kastikkeeseen.

Kaada kastike valmiin piirakan päälle, levitä tasaisesti nuolijalla.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 116 grammaa

Pirike

Pirike sanoi...

Helppo ja hyvä resepti!!

keskiviikko 01.07.2009 klo 18:59

AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna, omega, 1 kpl444g577kcal58.2g1.3g36.9g0g
Taloussokeri, Dan Sukker, 1 dl808g3230kcal0g807.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea. Myllyn paras. 65 g.787g2756kcal104.7g535.4g18.9g29.9g
Leivinjauhe 27g47kcal1.4g10.2g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g27g108kcal0g26.6g0g0g
Voi ingman404g2907kcal0g0g323g0g
Maito,rasvaton (valio)404g133kcal13.3g19.8g0g0g
Maito,rasvaton (valio)808g267kcal26.6g39.6g0g0g
Taloussokeri, Dan Sukker, 1 dl404g1615kcal0g403.8g0g0g
Perunajauho (Pirkka), annos 10g81g271kcal0.1g66.2g0g0g
Raparperi 808g272kcal5.6g44.4g0.8g11.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g24367kcal419.8g3909.6g759.2g82.6g
Valittu annoskoko5000g12183kcal209.9g1954.8g379.6g41.3g
Annoskoko puolitettuna2500g6092kcal105g977.4g189.8g20.7g
Arvot/100g100g244kcal4.2g39.1g7.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=129034