Perunaseesampihvit

Keitä kuoritut perunat, kaada keitinvesi pois ja soseuta perunat.

Jäähdytä sosetta 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon kananmuna, korppujauhot (0,5 dl), suolaa sekä mausteiksi ripaukset valkopippuria ja muskottipähkinää.

(Kuitulisänä Fibrexiä tai vaikka vehnäleseitä, jos haluat.)

Pyörittele perunaseoksesta suurehkon lihapullan kokoisia pallosia (korppu-)jauhotetuin käsin.

Painele ne litteiksi ja kastele molemmilta puolilta seesaminsiemenissä.

Paista pihvit öljyssä miedolla lämmöllä kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta.

Tarjoa esim.

liha- tai kalaruokien lisäkkeenä.

(Soveltaen kirjasta: Maukasta ruokaa kotikeittiöstä (Kaarina Roininen)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

Lepuuttaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 3771g2857kcal70.5g581.4g7.5g37.7g
Kananmuna kuoreton 415g592kcal51.8g1.2g42.5g0g
Korppujauho 226g829kcal23.7g169.5g2.3g12g
Rypsiöljy 151g1334kcal0g0g150.8g0g
Seesaminsiemen, kuorineen 302g2034kcal81.1g20.8g175g37.1g
Suola, annos 3g23g0kcal0g0g0g0g
FIBREX sokerijuurikaskuitua [Reformi] 15g113g68kcal11.3g19.6g4.5g82.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g15425kcal476.8g1585g765.2g338.8g
Valittu annoskoko5000g7713kcal238.4g792.5g382.6g169.4g
Annoskoko puolitettuna2500g3856kcal119.2g396.3g191.3g84.7g
Arvot/100g100g154kcal4.8g15.9g7.7g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=129417