Mustikkapiirakka

Maitorahka, sokeri ja kananmuna sekoitetaan keskenään, lisätään jauhot ja hiutaleet, joihin leivinjauho on sekoitettu.

Paistetaan 200c/n.15-20min kypsäksi.

Tällä aikaa valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi, sokeri lisätään vatkauksen loppuvaiheessa.

Kun pohja on kypsä, ladotaan päälle marjat ja niiden päälle marenkivaahto.

Paistetaan vielä niin että vaahto hieman ruskettuu.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Henemilia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ehrmann rasvaton maitorahka (Ehrmann), annos 250g1383g774kcal117.5g69.1g2.8g0g
Kananmuna kuoreton 304g434kcal38g0.9g31.2g0g
Sokeri 443g1796kcal0g442g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 277g841kcal24.2g153.2g5.3g38.4g
Kaurahiutale Elovena (Raisio)194g716kcal27.1g106.5g15.5g21.3g
Leivinjauhe 22g39kcal1.2g8.4g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 498g1708kcal50.7g348.5g6g17.4g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl28g249kcal0g0g27.7g0g
Mustikka metsä- 1383g609kcal6.9g88.5g8.3g45.6g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g387g143kcal34.8g0g0g0g
Sokeri 83g337kcal0g82.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g15292kcal600.8g2600g193.6g245.6g
Valittu annoskoko5000g7646kcal300.4g1300g96.8g122.8g
Annoskoko puolitettuna2500g3823kcal150.2g650g48.4g61.4g
Arvot/100g100g153kcal6g26g1.9g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=131518