Gulassipata

1. Leikkaa naudan sisäpaisti noin 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.

Leikkaa kuoritut, halkaistut sipulit lohkoiksi.

Hienonna valkosipulinkynnet ja halkaistu chilipalko, josta on poistettu siemenet.

Viipaloi kuoritut porkkanat ja paloittele paprikat.

2. Ruskista lihaviipaleet pannussa 3-4 erässä tilkassa öljyä ja siirrä toiseen astiaan.

3. Kiehauta sipulit, chili ja paprikajauhe pannussa tai padassa tilkassa öljyä.

Lisää pataan sipulien kanssa ruskistetut paistiviipaleet ja porkkanat.

Kaada joukkoon vesi ja mausta gulassi.

Kypsennä kannen alla liedellä tai uunissa 200 asteessa noin tunti.

4. Lisää pataan paprikat ja tomaattipyree.

Kypsennä vielä noin 1/2 tuntia.

Hienonna padan pinnalle runsaasti persiljaa.

Tarjoa keitetyn riisin tai pastan sekä ruokajogurtin ja vaalean leivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Kilroy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan Sisäpaisti1936g2129kcal425.8g1.9g58.1g0g
Sipuli 430g130kcal5.4g20.6g0.9g7.3g
Valkosipuli 32g35kcal2.5g5.3g0.2g0.7g
Chili paprika punainen43g17kcal0.9g3.9g0g0g
Porkkana 645g211kcal4g35.9g1.3g16.5g
Paprika, punainen430g111kcal3.9g19.8g1.7g8.6g
Öljyt, rypsiöljy, kylmäpuristettu virgino, 13,5 g, 1 rkl65g568kcal0g0g64.5g0g
Paprikajauhe 12g38kcal1.8g2.2g1.5g4.4g
Vesi, vesijohtovesi 1075g0kcal0g0g0g0g
Timjami 2.2g6.1kcal0.2g0.6g0.2g0.8g
Suola, annos 3g16g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 2.2g6kcal0.2g0.8g0.1g0.6g
Tomaattisose tomaattipyree 97g74kcal4.4g12.5g0.2g1g
Persilja 215g59kcal3g2.4g0.4g17.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g6766kcal904.2g211.8g258.2g114.2g
Valittu annoskoko5000g3383kcal452.1g105.9g129.1g57.1g
Annoskoko puolitettuna2500g1691kcal226.1g53g64.6g28.6g
Arvot/100g100g68kcal9g2.1g2.6g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=132840